Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 5 mrt 2016 / 15:35 uur

Tieners verkracht in vluchtelingenkamp Calais

In het enorme vluchtelingenkamp de Jungle bij de Franse kustplaats Calais zijn waarschijnlijk meerdere jongens van rond de 15 jaar verkracht. Dat zeggen medici die vrijwillig in het kamp werken. Zij behandelden zeven jongens die claimden dat ze zijn verkracht, en zij hadden verwondingen die daar ook op wijzen.

Dat schrijft de Britse krant The Independent. Vier van de jongens waren er zelfs zo erg aan toe, dat ze geopereerd moesten worden. Alle jongens hadden psychische klachten; zij waren bang dat ze gestraft zouden worden of schaamden zich enorm.

De kinderen zouden naar Calais zijn getrokken omdat ze naar Groot-Brittannië willen. Daar woont familie, waar ze naar op weg waren.

Veel vermiste vluchtelingenkinderen

Volgens de medici toont dit aan hoe kwetsbaar kinderen onder de vluchtelingen zijn. Zij stellen dat de politie niets doet om te voorkomen dat zij misbruikt worden. ,,Deze jongens hebben huis en haard verlaten om in veiligheid te komen", zo vertelt een van de vrijwilligers. ,,Maar ze eindigden als een 14-jarige in een vluchtelingenkamp waar ze werden verkracht. Dat dit in Europa gebeurt, is onacceptabel."

Europol meldde eerder al dat er naar schatting 10.000 vluchtelingenkinderen vermist zijn binnen Europa. Een deel daarvan is mogelijk in de kinderprostitutie beland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tieners verkracht in vluchtelingenkamp Calais
Sluiten