Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 29 mrt 2016 / 07:45 uur

Tenniscoach had ruzie met Everink over gokschuld

Tenniscoach Mark de J., verdachte in de zaak rond de dood van zakenman Koen Everink, had op de avond van de moord ruzie met Everink over zijn gokschuld. De J. had tienduizenden euro’s schuld uitstaan bij de zakenman, en Everink zou hebben gedreigd die gokschuld bekend te maken.

Dat melden bronnen aan de NOS. De J. leende het geld om in te zetten bij pokeren. Op de avond van 3 maart zouden de twee samen naar de bekerwedstrijd AZ-Feyenoord hebben gekeken. Die avond zouden De J. en Everink flinke ruzie hebben gehad over de schuld. Daarbij is Everink doodgestoken.

80.000 euro

Eerder gingen al geruchten dat De J. een forse gokschuld had, onder meer bij Everink. Hij zou de afgelopen jaren zeker 80.000 euro hebben geleend bij Everink, meldde Pokernews.com. De politie wil niet op het bericht reageren en ook de advocaat zwijgt over de suggestie.

De J. is onder meer de coach van de Nederlandse tennisser Robin Haase, die weer bevriend is met Everink. Zij zouden met enkele andere Nederlandse tennissers een hechte club vormen. Everink dook regelmatig op bij wedstrijden van Haase, en was in januari ook bij een training van Haase met Novak Djokovic op de Australian Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tenniscoach had ruzie met Everink over gokschuld
Sluiten