Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 23 mrt 2016 / 07:52 uur

Taxichauffeur tipte politie Brussel over verdachte

De Belgische politie is de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Brussel op het spoor dankzij een oplettende taxichauffeur. Dat meldt VTM dinsdagavond.

De taxichaufeur bracht de drie verdachten van een huis naar Zaventem Airport, waar twee van hen zichzelf later zouden opblazen. Eenmaal bij het vliegveld aangekomen, wilden de mannen niet dat de taxichauffeur hun koffers uit zou laden. Dit, in combinatie met hun verdachte gedrag, deed een alarm afgaan bij de chauffeur.

Adres

Nadat de man over de aanslagen hoorde, besloot hij zijn vermoedens door te spelen aan de politie. Hij gaf het adres van de mannen door aan de politie, die daardoor konden beginnen met hun klopjacht. Of dit ook het adres is waar de politie eerder op dinsdagavond binnenviel is niet bekend.

Voortvluchtig

Twee van de drie verdachten die de man in zijn taxi had hebben zichzelf opgeblazen, de derde is nog voortvluchtig. De Duitse politie pakte dinsdagavond drie mannen op die onderweg zouden zijn vanuit Brussel, het is nog niet bekend wat hun connectie met de aanslagen is.

https://twitter.com/nypost/status/712310766083448832/photo/1

Terreurniveau

Bij twee aanslagen in Brussel zijn dinsdagochtend zeker 34 doden en meer dan honderd gewonden gevallen. Rond acht uur bliezen twee mannen zichzelf op in een vertrekhal op het vliegveld van Zaventem. Een uur later ging er een bom af in metrostation Maalbeek, in het centrum van Brussel. In heel België geldt nu dreigingsniveau vier, het hoogste terreurniveau.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taxichauffeur tipte politie Brussel over verdachte
Sluiten