Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 29 mrt 2016

Stel noemt zoon Feye Noord, krijgt bakken kritiek

Je zou haast denken dat het de droom is voor iedere Feyenoorder: een zoon of dochter vernoemen naar de Rotterdamse club. Esther en Carlo deden het en noemden hun kereltje, dat 25 januari het levenslicht zag, Feye Noord Driessen.

Hoewel de ouders van het ventje nog steeds op een blauwe wolk zitten, zorgt de naam voor veel ophef. Het stel uit Capelle aan den IJssel wordt bestookt met kritieken. „Mensen maken ons uit voor alles en nog wat. Het gaat echt heel ver”, vindt vader Carlo. Een verdere reactie wil hij niet geven. „Mijn vrouw is met verlof en wordt overspoeld met negatieve reacties. We zijn er klaar mee.”

Feye

Carlo vertelt eerder deze maand in Feyenoord Magazine over het ontstaan van de naam. Hij zag al voor zich hoe Feye jaren later met een stalen gezicht op Schiphol zijn paspoort zou overhandigen aan de douanier van dienst.

Het plan begon daarna steeds serieuzere vormen aan te nemen. Feye werd langzaam maar zeker Feye Noor, want de ontbrekende –d stond al aan het begin van hun achternaam. „Maar Feye Noor klopt gewoon niet. Als ik die –d er niet achter had gezet, had ik het over vijftien jaar van Feye te horen gekregen. Zo is het uiteindelijk toch Noord geworden. Dat heeft alles met de club te maken. Als je het doet, moet je het goed doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stel noemt zoon Feye Noord, krijgt bakken kritiek
Sluiten