Metro
Metro Nieuws 15 mrt 2016 / 21:38 uur

Schietpartij terreuractie had veel erger kunnen zijn

Bij de antiterreuractie in Brussel op dinsdagavond is een verdachte gedood. Dit meldt het Belgische OM. De andere verdachten zijn nog niet gepakt. De anti-terreuractie is nog altijd gaande, meldde de Belgische premier Charles Michel dinsdagavond op een persconferentie. Hij zei dat een drama is vermeden, maar gaf daarover weinig details.

Vuur werd geopend na aanbellen

De Vlaamse zender VTM meldt op basis van politiebronnen dat de politie zou zijn getipt over het adres waar de huiszoeking plaatsvond. De eenheid die het huis binnenviel, zou ervan uit zijn gegaan dat er niemand aanwezig was. Op de persconferentie werd gezegd dat er niet al te veel van de huiszoeking werd verwacht, en dat daarom niet de strengste voorzorgsmaatregelen werden getroffen.

Dat bleek niet het geval: toen de agenten aanbelden, werd het vuur geopend. Bij de actie raakten vier agenten lichtgewond. Eén van hen is een Franse politievrouw, die betrokken was bij de huiszoeking die gepland stond. Twee van de vier gewonde agenten hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten. Twee anderen zijn nog in shock, maar hebben geen zware verwondingen.

Actie nog gaande

De man die is gedood bij de inval van de politie is niet de gezochte terrorist Salah Abdeslam. Om wie het wel gaat, is nog niet bekend. Het lichaam van de gedode verdachte wordt zo snel mogelijk geïdentificeerd.

De actie is nog altijd gaande, benadrukte premier Michel. Er wordt nog gezocht naar één of twee andere schutters. In de wijk Vorst, waar de eerste huiszoeking plaatsvond, worden nu opnieuw huizen doorzocht. Meer details daarover zijn niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schietpartij terreuractie had veel erger kunnen zijn
Sluiten