Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2016 / 14:14 uur

RTBF: Omgekomen aanslagplegers waren broers

De twee mannen die zich dinsdag opbliezen, waren broers. De Franstalige omroep RTBF in België meldt woensdag dat het gaat om Khalid en Ibrahim El Bakraoui. De een blies zich op metrostation Maalbeek op, de ander deed dat op Brussels Airport.

Bekenden politie

De broers zouden afkomstig zijn uit Brussel en bekenden zijn van de politie. Khalid heeft onlangs onder valse naam een flat gehuurd in de Brusselse gemeente Vorst. Daar vond vorige week een schietpartij plaats en werden in een flat de vingerafdrukken van Salah Abdeslam gevonden. Die terrorist werd drie dagen later aangehouden.

Hoewel de broers El Bakraoui een crimineel verleden hebben, werden de twee door de politie tot dusverre niet met terrorisme in verband gebracht.

Derde aanslagpleger

De derde pleger van de aanslag op de luchthaven van Zaventem zou Najim Laachraoui heten. Deze nog voortvluchtige terrorist werd al door de politie gezocht, zo meldt het Franstalige Belgische dagblad La Dernière Heure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RTBF: Omgekomen aanslagplegers waren broers
Sluiten