Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 16 mrt 2016

Roze olifant gespot in Kruger Park

Bij het zien van de foto’s denk je misschien eerst dat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, maar niets blijkt minder waar. Een groep toeristen in het Krugerpark in Zuid-Afrika zag in een kudde olifanten écht een roze babyolifant lopen.

Opwinding

Het ‘kalfje’, vermoedelijk een albino, werd gespot toen hij met zijn moeder water aan het drinken was bij een rivier. De 58-jarige Nicki Coertze was een van de gelukkigen die het aandoenlijke tafereel mocht aanschouwen. ,,Ik probeerde zo stil mogelijk te blijven zitten, ondanks de opwinding van de anderen in de auto’’, zegt hij tegen Daily Mail.

Coertze brengt al sinds zijn jeugd elk jaar een bezoek aan het Zuid-Afrikaanse natuurpark, maar heeft zoiets nog nooit eerder gezien. ,,Ik heb het gevoel dat dit iets is wat ik maar één keer in mijn leven zal zien.’’

De toerist wist de babyolifant vast te leggen met zijn camera. Opvallend is dat het dier op geen enkele foto zijn ogen open heeft – iets wat wijst op albinisme. Albino’s hebben ogen die erg gevoelig zijn voor licht en kunnen slecht zien. Het olifantje bleef daarom waarschijnlijk zo dicht bij zijn moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roze olifant gespot in Kruger Park
Sluiten