Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 14 mrt 2016 / 21:45 uur

Raketten gevonden in passagiersvliegtuig Libanon-VS

De vliegveldbeveiliging van de Servische stad Belgrado heeft twee Hellfire-raketten ontdekt aan boord van een Air Serbia passagiersvliegtuig dat van Libanon naar de Verenigde Staten zou vliegen, zo meldt Reuters. De munitie, die werd vervoerd in houten kratten, werd gevonden door politiehonden.

Servische onderzoeksteams bekijken de zaak; de vliegmaatschappij heeft aangegeven mee te werken met het onderzoek. De wapens werden vervoerd met de bijbehorende documenten en het was de bedoeling dat het onopgemerkt voorbij zou gaan, maar de honden waren het te slim af.

,,Experts onderzoeken of de raketten waren uitgerust met echte springladingen of die worden gebruikt bij trainingen”, vertelt een anonieme bron aan de website. ,,Ze waren verpakt in goede transportkisten en het juiste papierwerk, dat bovendien onder de loep wordt genomen.”

Geen bedreiging

Volgens dezelfde bron waren Libanese en Amerikaanse autoriteiten op de hoogte van de zending, dus waren de raketten daarom geen bedreiging voor de passagiers. De munitie zouden zaterdag met een vlucht van Air Serbia meegaan van Beiroet naar het Amerikaanse Portland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Raketten gevonden in passagiersvliegtuig Libanon-VS
Sluiten