Metro
Metro Nieuws 25 mrt 2016 / 17:30 uur

PVV’er stal 175.000 euro uit kas voor drank en drugs

Voormalig fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV Limburg heeft sinds 2011 zo’n 175.000 euro gestolen uit de partijkas. Dat geld gebruikte hij onder meer om zijn drank- en drugsverslaving te financieren. Dat blijkt uit een onderzoek door een extern accountant in opdracht van de PVV Limburg.

Ontsteltenis

De fractievoorzitters van de partijen in het Limburgs Parlement reageerden vrijdag ,,met grote afkeuring en ontsteltenis” op de hoogte van het bedrag. Het gaat om provinciale gelden bedoeld ter ondersteuning van de fractie. De partijen willen dat de PVV alles netjes terugbetaalt. De PVV heeft een terugbetalingsvoorstel gedaan.

PVV Limburg heeft aangifte tegen Heemels gedaan. De recherche is bezig met een strafrechtelijk onderzoek. Heemels was tot hij enkele weken geleden door de mand viel ook woordvoerder van partijleider Geert Wilders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PVV’er stal 175.000 euro uit kas voor drank en drugs
Sluiten