Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 25 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Politieactie Brussel: terreurverdachte uitgeschakeld

De Belgische autoriteiten hebben vrijdag twee huiszoekingen uitgevoerd die gelinkt waren aan de verijdelde aanslag in de Franse stad Argenteuil donderdagavond. Daarbij zijn drie personen opgepakt, aldus een persbericht van het federaal parket.

Arrestaties

Vrijdagochtend vielen de autoriteiten een woning binnen in Vorst. Daarbij werd Tawfik A. opgepakt. Het OM meldt dat de verdachte tijdens zijn arrestatie gewond raakte aan het been. Ook in Sint-Gillis werd een persoon opgepakt, Salah A., aldus het OM.

Daarbij was er aan het begin van de vrijdagmiddag een politieactie en huiszoeking nabij het Meiserplein in Schaarbeek. Een persoon, die niet op aanwijzingen van de politie reageerde, werd neergeschoten. Gewond werd hij daarna meegesleurd en opgepakt.

Media berichtten dat het zou gaan om de gezochte terreurverdachte Mohamed Abrini, maar dat zou worden ontkend door het federaal parket. Het parket wilde vrijdag alleen bevestigen dat er iemand is opgepakt, die gewond raakte aan het been.

Beelden

Op social media zijn beelden opgedoken van de persoon die met een rugzak bij een halte ligt, terwijl een robot van de ontmijningsdienst hem nadert. Op andere beelden is te zien hoe de man door met bivakmutsen gemaskerde agenten wordt weggesleept.

Let op: onderstaande beelden kunnen schokkend zijn.

https://twitter.com/Martgenia/status/713375818697707520

https://twitter.com/CapaMagENG/status/713363559166713858

Abrini

Abrini werd internationaal gezocht wegens mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. De 30-jarige man werd op 11 november, twee dagen voor de aanslagen, gefilmd met Salah Abdeslam. Dat was bij een tankstation in Ressons, aan de snelweg naar Parijs. Abrini zat aan het stuur van de Renault Clio die op 13 november werd gebruikt bij de aanslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politieactie Brussel: terreurverdachte uitgeschakeld
Sluiten