Metro
Metro Nieuws 13 mrt 2016 / 21:54 uur

Piloten willen zelfhulpgroep tegen depressie

Piloten met depressies of verslavingen moeten met hun problemen bij collega’s terecht kunnen en via zelfhulpgroepen proberen daarvoor een oplossing te vinden. Over zo’n programma is de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) namens 5000 aangesloten piloten in gesprek met vliegmaatschappijen en de overheid.

Psychische klachten

„Meer controles op psychisch gebied of op het gebruik van alcohol of drugs hebben een averechts effect”, zegt Joost van Doesburg, manager public affairs bij de VNV. Zulke controles leiden tot ontwijkend gedrag, verwacht hij. Bij navraag naar psychische klachten zullen piloten sociaal wenselijke antwoorden geven om te voorkomen dat zij hun baan verliezen.

Symptomen

De VNV reageert daarmee op een rapport van de Franse onderzoeksraad, die het neerstorten van een toestel van Germanwings vorig jaar onderzocht. Piloot Ernst Lubitz vertoonde al geruime tijd symptomen die kunnen wijzen op een psychotische depressie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Piloten willen zelfhulpgroep tegen depressie
Sluiten