Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 18 mrt 2016 / 09:51 uur

Pegida demonstreert bij rechtszitting Wilders

Bij de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol hebben zich vrijdagochtend zo’n twintig demonstranten verzameld voor de eerste openbare zitting van het proces van de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders. De leden van de anti-islambeweging Pegida staan in een vak met hekken voor de hoofdingang. Een aantal heeft een varkensmuts op.

Naar verwachting zullen meer Pegida-demonstranten zich melden in de loop van de ochtend. De anti-islambeweging heeft aangekondigd met 200 man te gaan demonstreren.

Minder minder

De rechtszitting begint om 9.30 uur. Wilders moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn ‘minder minder’-uitspraak over Marokkanen in maart 2014. Het Openbaar Ministerie kiest voor een brede aanklacht, maar de PVV-leider bijt hard van zich af.

Hij werd vrijdagochtend met een politie-escorte naar de rechtbank in Schiphol gebracht. Rond half negen liet hij via Twitter weten onderweg te zijn. ,,Niemand zal mij het zwijgen opleggen. Geen terrorist, geen premier en ook geen rechtbank.’’

Rond de rechtbank is veel beveiliging. Er zijn veel marechaussees en politiemensen aanwezig op verschillende plekken. Op de toegangsweg naar het complex worden auto’s gecontroleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Pegida demonstreert bij rechtszitting Wilders
Sluiten