Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 mrt 2016 / 11:32 uur

Overlever aanslag Boston overlijdt bij auto-ongeluk

Een studente die de aanslag bij de Boston Marathon ternauwernood overleefde, is dit weekend omgekomen bij een auto-ongeluk in Dubai. Dat heeft een woordvoerder van Northeastern University maandag laten weten, aldus The Guardian.

Victoria McGrath liep ernstige verwondingen op aan haar linkerbeen tijdens de aanslag bij de Boston Marathon op 15 april 2013. Zondag overleed ze bij een auto-ongeluk, samen met medestudent Priscilla Perez Torres. Volgens de school uit Boston waren de studenten op een persoonlijke trip en studeerden ze niet in Dubai.

Ernstige verwondingen

McGrath kreeg onder meer granaatscherven in haar been tijdens de aanslag. Bruce Mendelsohn, die zich ten tijde van de explosie in een gebouw bevond die uitzicht had over de finish, rende kort na de explosie naar buiten en zag daar McGrath op de grond liggen, met een hevig bloedend linkerbeen. Hij pakte een sjaal of t-shirt dat in de buurt lag en gebruikte dat als een tourniquet om het bloeden te stoppen. Een dokter zei later dat die handeling haar leven redde. Een brandweer droeg haar uiteindelijk weg; een foto daarvan werd wijdverspreid.

McGrath wist haar redders later op te sporen en sloot vriendschappen met hen: „Op dat moment was ik boos dat iemand zoiets kon doen”, aldus Mendelsohn over de aanslag. „Nu ben ik vooral boos dat ze van ons is weggenomen.”

Afstuderen

Volgens een woordvoerder van Northeastern University zou McGrath (23) dit voorjaar afstuderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Overlever aanslag Boston overlijdt bij auto-ongeluk
Sluiten