Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 17 mrt 2016 / 21:02 uur

Ook de zoon van Silvio Berlusconi is geen braverik

De 46-jarige zoon van de vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi lijkt in vele opzichten op zijn beruchte vader. Hij werd donderdag door een rechtbank in Milaan veroordeeld wegens belastingontduiking.

Voorwaardelijk

Pier Silvio Berlusconi kreeg veertien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Silvio, die in 2013 voor belastingfraude werd veroordeeld.

Pier Silvio is schuldig bevonden aan het sjoemelen met de prijs van filmrechten, waardoor hij zo’n 30 miljoen euro zwart geld naar rekeningen in belastingparadijzen kon sluizen. Hij deed dat volgens de rechter samen met de hoogste baas van Berlusconi’s mediabedrijf Mediaset, Fedele Confalonieri. Die kreeg dezelfde straf opgelegd. De aanklager eiste drie jaar tegen beiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook de zoon van Silvio Berlusconi is geen braverik
Sluiten