Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 21 mrt 2016 / 09:33 uur

Nog één keer werken voor V&D? ‘Bekijk het maar!’

Op straat gezet door je werkgever, die kort daarna vraagt of je ‘m even uit de brand wil helpen. Het overkwam duizenden medewerkers van de V&D-filialen.

Aan de personeelsleden is gevraagd om voor korte tijd terug te keren om de overgebleven voorraden tegen dumpprijzen alsnog aan de consumenten te slijten. De opbrengst gaat volledig naar de schuldeisers van het gevallen warenhuis.

Maar ruim 70 procent van de ontslagen V&D ‘ers peinst er niet over om weer terug te gaan naar hun oude werkplek als het warenhuis woensdag tijdelijk open gaat, zo blijkt uit een Facebook enquête, uitgezet onder 1800 oud V&D medewerkers.

Boos en verdrietig

De 62 filialen gaan komende week voor drie tot vier weken open om resterende voorraden te verkopen. Veel oud gedienden zijn boos en verdrietig. „Het te pijnlijk om weer bij V&D aan de slag te gaan. Ik heb er bijna 42 jaar gewerkt en moet het afscheid nog verwerken”, aldus een gedupeerde.

„Ik ga niet hun laatste problemen oplossen”, stelt Miranda Leenders uit het Brabantse Gemert. „Er is niets voor ons geregeld. We kregen niet eens de kans om fatsoenlijk afscheid van elkaar te nemen. Dat doet pijn na 23 jaar trouwe dienst.”

Op dinsdagavond 22 maart organiseert de oud V&D-medewerkster in theater DeLaMar in Amsterdam een gratis cabaretvoorstelling voor haar bijna 10.000 ontslagen collega’s. „Ik wil ze hiermee een hart onder de riem steken”. Cabaretier Leon van der Zanden zal optreden. Hij heeft van zijn bestaande voorstelling een speciale V&D versie gemaakt.

Bekkies voeden

Ook Ria Gaiser uit Amsterdam keert niet meer terug naar haar geliefde V&D filiaal in Amsterdam waar ze tientallen jaren werkte als toiletjuffrouw. „Ik ben boos”, zegt ze. „De leiding van V&D laat ons keihard vallen. Iedereen moet het maar uitzoeken. Mijn salaris is ineens weg. Maar ik moet wel vijf bekkies voeden.”

Niet iedereen ziet op tegen de tijdelijke heropening van het failliete warenhuis. Bijna 30% van de oud-medewerkers wil graag nog één keer terug om goed afscheid te kunnen nemen, blijkt uit de enquête.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog één keer werken voor V&D? ‘Bekijk het maar!’
Sluiten