Rens Oving
Rens Oving Nieuws 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe beelden neerschieten Salah Abdeslam opgedoken

Drie dagen na de arrestatie zijn nieuwe beelden opgedoken van Salah Abdeslam.

De Franse televisiezender iTELE wist een filmpje te bemachtigen waarin te zien is hoe Abdeslam een wanhopige poging doet aan het arrestatieteam te ontkomen.

In het filmpje, dat van bovenaf gefilmd is, is te zien hoe Abdeslam naar buiten stormt en het op een lopen zet.

Hij rent langs de agenten het huis uit waar hij zich schuilhield, maar ver komt hij niet. Binnen een paar seconden wordt hij neergeschoten en ingerekend.

Maar met het oppakken van Abdeslam is het onderzoek niet afgerond. Op een gezamenlijke persconferentie van de Belgische en Franse aanklagers bleek maandag dat het onderzoek naar de aanslagen in Parijs nog in volle gang is.

Nieuwe verdachte

Nog steeds zijn niet alle terroristen en hun handlangers gepakt die de aanslagen in Parijs mogelijk maakten.

Naast een van de mannen die twee dagen voor de aanslagen met Abdeslam in de buurt van Parijs werd gefilmd, is nog een verdachte geïdentificeerd.

Najim Laachraoui. Foto:AFP

De Belgische politie verspreidde maandag opnieuw het signalement van de 24-jarige Najim Laachraoui. De man zou vorig jaar door Salah Abdeslam opgehaald zijn in Hongarije. Hij wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste terreurverdachten die nog vrij rondloopt.

Nieuwe aanslagen?

Op zondag suggereerde de Belgische minister van buitenlandse zaken dat Abdeslam in Brussel nieuwe aanslagen aan het voorbereiden was.

Of dit klopt kon de Belgische officier van justitie op maandag niet bevestigen. „Maar ik denk niet dat ze gingen picknicken met al die wapens in huis.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe beelden neerschieten Salah Abdeslam opgedoken
Sluiten