Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 10 mrt 2016 / 10:35 uur

Nepvluchtelingen bedreigen voorbijgangers op straat

Zogenaamde vluchtelingen vallen mensen op straat lastig, bedreigen ze en proberen geld af te troggelen.

De politie waarschuwt voor vormen van agressieve bedelarij. De afgelopen periode heeft de politie diverse meldingen binnengekregen vanuit Amsterdam, maar ook uit andere locaties.

De ‘bedelaars’ geven zich uit voor Syrische vluchtelingen, maar zijn afkomstig uit Europa. Zij geven aan mensen op straat een briefje in de Engelse taal dat ze gevlucht zijn en geld willen hebben om hun kinderen te kunnen opvoeden.

Hardnekkig

Als men hier niet op ingaat, gaan de oplichters dreigen en proberen ze op allerlei andere manieren geld af te troggelen. De politie heeft hier al een aantal keren tegen opgetreden, maar de nepvluchtelingen zijn hardnekkig.

De politie vraagt daarom aan mensen vooral melding te maken van deze vorm van bedelarij. „Probeer daarbij een goede omschrijving te geven van de bedelaars en de handelingen die zij verrichten”, zegt een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nepvluchtelingen bedreigen voorbijgangers op straat
Sluiten