Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 2 mrt 2016 / 17:19 uur

Mogelijk wrakstuk MH370 gevonden in Mozambique

Dit is misschien wel een kleine doorbraak in het onderzoek naar wat er met vlucht MH370 van Malaysia Airlines is gebeurd. Op een zandbank voor de kust van Mozambique is woensdag namelijk een wrakstuk van een vliegtuig gevonden, mogelijk afkomstig van MH370. Dat meldt NBC News. Twee jaar geleden verdween het toestel boven de Indische Oceaan van de radar en het is sindsdien spoorloos.

Het onderdeel is om precies te zijn op een zandbank in een zeestraat tussen Mozambique en Madagascar gevonden: Straat Mozambique. In juli werd al een wrakstuk van vlucht MH370 gevonden, ook in die omgeving.

Onderzoek

Het onderdeel is alweer op weg naar Maleisië voor onderzoek. Hieraan werken onderzoekers uit verschillende landen mee. Ook volgens hen kan het wel degelijk om een onderdeel van de vermiste vlucht gaan, maar er is nog niets met zekerheid te zeggen. Daarnaast worden de foto’s van de vondst ook door experts van Boeing onderzocht, maar zij willen nog niet reageren op de prangende vraag of het inderdaad om een onderdeel van het vermiste vliegtuig gaat.

Het gevonden onderdeel is mogelijk een stuk van het staartdeel van het vliegtuig, de stabilisator, en de woorden ‘NO STEP’ stonden erop.

Verandering van koers

De vlucht van Malaysia Airlines is alweer twee jaar vermist. De Boeing vertrok op 8 maart vanuit Kuala Lumpur in Maleisië, naar het Chinese Beijng. Op een gegeven moment veranderde het toestel om nog onduidelijke reden van koers, maakte vervolgens twee scherpe bochten, keerde om en vloog in de richting van Antarctica.

Helaas heeft de zoekactie tot vandaag de dag nog niets opgeleverd en van de 239 mensen aan boord van het vliegtuig wordt niet verwacht dat er nog mensen in leven zijn. Als er rond juni nog geen nieuwe resultaten in het onderzoek zijn, wordt de zoekactie waarschijnlijk gestaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk wrakstuk MH370 gevonden in Mozambique
Sluiten