Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 7 mrt 2016 / 21:30 uur

Ministerie van Emancipatie betaalt vrouwen minder

Vrouwen die werken voor het Britse ministerie voor Emancipatie krijgen minder betaald dan hun mannelijke collega’s. Het ministerie dat verantwoordelijk is voor het sluiten van de kloof tussen man en vrouw betaalt vrouwelijke medewerkers gemiddeld 2,60 euro minder uit dan mannen.

Uit cijfers van het de regering zelf, blijkt dat mannelijke ambtenaren 22.30 pond (28,80 euro) verdienen, tegenover het salaris van 20.54 pond (26,60 euro).

Schandpaal

Het bericht komt enkele weken nadat minister Nicky Morgan van Onderwijs en Emancipatie aankondigde op te treden tegen ongelijkheid in salaris. Bedrijven die zich hier schuldig aan zouden maken, zouden aan de schandpaal worden genageld. Volgens The Independent zouden deze bedrijven hun salarisadministratie vervolgens openbaar moeten maken.

3000 pond

Het gemiddelde salarisverschil bedraagt op jaarbasis 3.000 pond. Daarnaast voldoet het departement niet aan het regeringsdoel dat zeker een derde van de leidinggevenden van grote organisaties vrouw moet zijn. Slechts 26 procent van deze functies wordt op dit moment door vrouwen vervuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ministerie van Emancipatie betaalt vrouwen minder
Sluiten