Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 17 mrt 2016 / 13:08 uur

Meldpunt voor misstanden in Dolfinarium: Dolfileaks

Medewerkers en bezoekers van het Dolfinarium kunnen vanaf donderdag melding maken van misstanden. Dierenorganisaties hebben hier speciaal een meldpunt voor geopend: Dolfileaks. Zij merken dat medewerkers eigenlijk wel informatie willen delen, maar dat liever anoniem doen.

Drempel

(Ex-)medewerkers zijn ontevreden sinds Aspro Parks het Dolfinarium overnam. Vooral na de aflevering van televisieprogramma Rambam kwamen er meer misstanden naar boven gedreven. Niet altijd durven medewerkers hier zelf melding van te maken omdat ze bang zijn voor negatieve gevolgen. Het meldpunt is anoniem volgens de woordvoerder van dierenorganisatie Bite Back, Alex Romijn. „Het is niet verplicht om een e-mailadres of naam achter te laten. Dit helpt mogelijk een drempel over te stappen”, zegt hij.

Valse meldingen

Elke melding die binnenkomt, wordt serieus bekeken en zo mogelijk geverifieerd. Romijn: „We kunnen een melding op verschillende manieren verifiëren. Bijvoorbeeld door het Dolfinarium om commentaar te vragen. We willen natuurlijk geen valse meldingen maken”. Door verschillende meldingen te bundelen, kan er eventueel een zwartboek gemaakt worden. „Maar we streven ernaar om elke melding gelijk te checken”, zegt Romijn. Mocht het om strafbare feiten gaan, zal de melding doorgegeven worden aan de autoriteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meldpunt voor misstanden in Dolfinarium: Dolfileaks
Sluiten