Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 5 mrt 2016 / 13:10 uur

Mannen stelen brandweerauto om huizen te rammen

Twee mannen uit het Britse Larne zijn op een avontuur geweest waar Grand Theft Auto nog een puntje aan kan zuigen. De twee wisten namelijk een brandweerwagen uit een kazerne mee te jatten, waar ze vervolgens mee op meerdere huizen en auto’s zijn ingereden.

Ziekenhuis

Hoelang de dollemansrit van de twee duurde, is niet bekend. De wagen kwam rond half 5 ’s nachts tot stilstand voor een huis. Hiervoor hadden de mannen van 66 en 19 al meerdere auto’s en huizen geraakt, zo schrijft de BBC. De joyriders wisten na de crash te ontkomen, maar één van hen moest later toch naar het ziekenhuis omdat hij last had van verwondingen.

Schade

Volgens Kevin O’Neill, chef van het lokale brandweerkorps, is ook de kazerne door de inbraak flink beschadigd. Maar wat de brandweerman vooral tegen de borst stuit is de roekeloosheid van de twee mannen. „Ze hebben flink wat schade aangericht door hun actie. Daarnaast hebben ze levens op het spel gezet. We kunnen alleen maar hopen dat dat ze begrijpen dat deze actie egoïstisch en zeer gevaarlijk was.”

De twee mannen zijn inmiddels beide gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mannen stelen brandweerauto om huizen te rammen
Sluiten