Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 31 mrt 2016 / 16:56 uur

Man vindt dementerende echtgenoot op politiebureau

Een Aalsmeerder op leeftijd verloor zijn dementerende echtgenoot voor twee tellen uit het oog toen ze samen boodschappen aan het doen waren. Toen de man zijn vrouw nergens kon vinden, meldde hij zich maar op het politiebureau.

Daar kon hij zijn echtgenote weer in de armen sluiten. De verwarde vrouw was vanaf het winkelcentrum achter een mevrouw aangelopen en weigerde daarna om weg te gaan. Ze wist ook niet waar ze woonde. Daarop werd de politie ingeschakeld.

Melding

Dat beschrijft wijkagent Dennis Raps van het basisteam Aalsmeer-Uithoorn in een blog donderdag. Hij vertelt hoe hij en zijn collega Mirjam tijdens een noodhulpdienst een melding krijgen van een bewoner uit de Hadleystraat die een verdwaalde vrouw van tussen de 75 en 80 jaar voor haar deur heeft staan.

Als de agenten zijn aangekomen, proberen de agenten de identiteit van de vrouw te achterhalen. Dat loopt niet heel gesmeerd: „Op de vraag hoe haar man heet, begint zij te vertellen over hoe zij haar man ontmoet heeft. Ze kan niet veel vertellen over haar identiteit en weet niet meer waar ze woont. Een identiteitsbewijs of paspoort heeft zij niet bij zich.”

Toeval

Wanneer het identificeren niet lukt en geen van de verzorgingstehuizen in de buurt haar herkent, besluiten de agenten de verdwaalde mevrouw mee te nemen naar het bureau. Per toeval komt daar niet veel later ook de bezorgde echtgenoot naartoe.

„Ik breng de man naar de kamer waar Mirjam nog met de vrouw zit. Daar vallen de twee direct in elkaars armen. ’Ja’, roept de vrouw. ‘Dit is mijn man!’ De man bedankt ons hartelijk, hij wil ons zelfs betalen voor het terugvinden van zijn vrouw.”

Met de vrouw gaat alles goed. Ze moest na afloop alleen even bijkomen op de bank. Om nog zo’n avontuur te voorkomen, heeft wijkagent Dennis de man geadviseerd om op de labeltjes van de kleding van zijn vrouw het telefoonnummer of adres te schrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man vindt dementerende echtgenoot op politiebureau
Sluiten