Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 4 mrt 2016 / 18:21 uur

Man rijdt tegen paal, geeft vrachtwagen de schuld

Een ongeluk veroorzaken en daarna doorrijden: niet zo netjes. Dat vond een automobilist ook. De man beweerde op Facebook dat een vrachtwagenchauffeur van supermarktketen Hoogvliet hem had aangereden en gewoon was doorgereden.

„Mijn auto is total loss geraakt en omdat ik de controle over mijn auto kwijt had, ben ik tegen een andere auto gebotst. De bestuurder van de vrachtauto is weggereden. Hiervan heb ik aangifte gedaan”, schrijft ‘Afshin Ashini’.

Bedrog

Zijn plan is vrijdag lelijk door de mand gevallen. Op Dumpert circuleert namelijk een video met beelden van de dashcam van de vrachtwagenchauffeur. Daarin is duidelijk te zien hoe de bestuurder de vrachtwagen inhaalt via een uitvoegstrook en de macht over het stuur verliest op de Leidse Schouw in Alphen. Hij klapt kort daarna op een lantaarnpaal.

De video is niet door de supermarktketen zelf online gezet. ,,De chauffeur heeft het filmpje in privékring verspreid, zo is het online gekomen”, legt een woordvoerster aan AD uit.

Juist om hun chauffeurs tegen dit soort mensen te beschermen, plaatste het bedrijf dashcams in de cabine van de vrachtwagens. Zo is altijd te achterhalen of de beschuldigingen terecht of onterecht zijn. Hoogvliet heeft geprobeerd contact op te nemen met de automobilist maar die geeft niet thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man rijdt tegen paal, geeft vrachtwagen de schuld
Sluiten