Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 14 mrt 2016 / 08:24 uur

Man gooit Syrisch vluchtelingjongetje tegen grond

Een schokkende video van een Turkse man die een Syrisch vluchtelingjongetje bruut tegen de grond werkt, zorgt momenteel voor veel opschudding op sociale media.

De beelden laten zien hoe het jongetje over een markt rent en achterna wordt gezeten door een man, die hem vervolgens bij zijn middel optilt en hard op de grond gooit. Naar verluidt reageerde de man zo heftig omdat de jongen de handkar van de man, die straatvoedselverkoper is, had gepakt en deze tegen een vrouw aanduwde.

Straffen

Ook is te zien dat omstanders de actie van de man direct bestraffen. Eén omstander lijkt de man zelfs te slaan.

Onaanvaardbaar

Het incident vond donderdag plaats in de Turkse stad Izmir, op de Kemeralti markt. Mustafa Toprak, de gouverneur van de stad, noemt de beelden ‘onaanvaardbaar’ en zegt alle noodzakelijke maatregelen te willen nemen om de man te vinden, schrijft de Middle East Eye. Vermoedelijk gaat het om de 35-jarige Musa S. Voor zijn daad kan hij terecht komen te staan voor het opzettelijk veroorzaken van verwondingen.

Volgens ooggetuigen verloor de Syrische kleuter door de klap kort zijn bewustzijn en liep hij blauwe plekken op in zijn gezicht.

Psychologische hulp

Tevens is Toprak opzoek naar de jonge vluchteling, die huilend van de markt verdween. „We proberen hem en zijn familie te vinden en zullen zorgen dat hij psychologische begeleiding krijgt of wat hij ook nodig heeft’’, aldus de gouverneur volgens de Daily Mail.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man gooit Syrisch vluchtelingjongetje tegen grond
Sluiten