Puck Roest
Puck Roest Nieuws 11 mrt 2016 / 16:12 uur

Levensgroot kunstwerk van peuter Aylan in Frankfurt

Op een muur bij de haven in het Duitse Frankfurt prijkt levensgrote graffiti van de verdronken peuter Aylan Kurdi. De foto van het 3-jarige jongetje uit Syrië schudde vorig jaar september de wereld wakker.

Het indrukwekkende kunstwerk is 120 vierkante meter groot en werd gemaakt door kunstenaars Justus Becker en Oguz Sen. Met het monument willen ze de tragische kant van de vluchtelingencrisis benadrukken. De twee werkten 40 uur lang aan de grote muurschildering en hadden toestemming gekregen van de vader van Aylan. „Anders hadden we het niet gedaan”, vertelt Sen tegen de Frankfurter Allgemeine.

Aan het denken zetten

Met het werk hopen de twee anderen aan het denken te zetten. „Zelfs als slecht 1 procent van de mensen die het werk ziet aan het denken wordt gezet, was het de moeite al waard”, vertelt hij. Sen heeft een duidelijke mening over de crisis. „Als mensen hebben wij de plicht om anderen te helpen. Geen mens is illegaal”, aldus de 38-jarige graffitiartiest.

Sen en Becker noemen het werk ‘Europa dood – de dood en het geld’. „Het beeld heeft me gewoon geraakt”, zegt Becker. Samen met zijn 5-jarige broer Galip en zijn moeder vertrok Aylan met een opblaasboot vanuit Turkije richting Griekenland. Twee Syrische mensensmokkelaars worden verantwoordelijk gehouden voor hun dood. Ze moeten ruim vier jaar de cel in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levensgroot kunstwerk van peuter Aylan in Frankfurt
Sluiten