Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 11 mrt 2016 / 21:15 uur

Koning: ‘NL moet vluchtelingen een thuis geven’

Koning Willem-Alexander vindt dat Nederlanders vluchtelingen een thuis moeten geven. Dit zegt hij vrijdagavond tijdens een staatsbezoek in Parijs tegen de NOS.

De koning vindt dat hij er een grote rol in heeft om ervoor te zorgen dat de samenleving vluchtelingen dat thuis geeft. Hij wil op de plekken zijn waar de mensen het nodig hebben. Bij vluchtelingen, maar ook bij Nederlanders die zich bedreigd voelen.

Niet in het zicht van camera’s

De koning zegt tegen de NOS dat hij regelmatig vluchtelingen spreekt, maar dat dat niet in het zicht van de camera’s gebeurt. Hij zei dit als reactie op zijn bezoek aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel, dat in januari plaatsvond. Foto’s van dat bezoek toonden geen vluchtelingen, maar een lege slaapzaal en enkele medewerkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koning: ‘NL moet vluchtelingen een thuis geven’
Sluiten