Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 9 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

JetBlue zoekt piloten; vliegervaring niet nodig

Voor een ieder die zijn suffe kantoorbaan zat is en veel liever in de cockpit van een vliegtuig zou willen zitten, is er mogelijk een uitkomst: JetBlue is namelijk op zoek naar nieuwe piloten en kandidaten hoeven geen enkele vliegervaring te hebben. Dat meldt CNN.

Gateway Select

De luchtvaartmaatschappij lanceerde maandag ‘Gateway Select’, een nieuw trainingsprogramma voor piloten. Vliegervaring is dus niet nodig, maar dat zegt niet dat iedereen een kans maakt op een plekje in het programma. Kandidaten moeten minimaal 23 jaar oud zijn aan het eind van de 4-jarige cursus, een middelbare schooldiploma hebben en een eerste klas medische verklaring kunnen krijgen.

Volgens JetBlue is het programma juist samengesteld voor hen die nog geen vliegervaring hebben. Het doel is om meer diversiteit in het beroep te bevorderen: ,,Een van de doelen is de barrieres weg te nemen voor mensen die graag piloot willen worden, maar niet echt een weg hebben om te bewandelen om dat te realiseren”, aldus Warren Christie van JetBlue.

Pittige sollicitatie

Om aan de cursus deel te mogen nemen, moeten potentiële kandidaten eerst een essay schrijven. De geselecteerde kandidaten moeten verschillende tests doen waarmee hun vaardigheden als piloot, waaronder kritisch denken, hand-oog-coordinatie en ruimtelijke orientatie, worden getest. Degenen die voor die tests slagen zullen uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek.

Uiteindelijk zullen 24 kandidaten worden gekozen die mogen deelnemen aan ‘Gateway Select’ en voor hen is er een baangarantie. Het trainingsprogramma duurt vier jaar en bevat ook een vliegtraining van 30 weken op een vluchtacademie in het Amerikaanse Arizona.

Kosten

Het programma kost ongeveer 115.000 euro, inclusief onderdak en bepaalde maaltijden. Tijdens het 4-jarige programma krijgen cursisten wel een salaris. JetBlue neemt vanaf maandag sollicitaties aan en hoopt in augustus met de 24 cursisten van start te gaan.

Het is niet bekend tot wanneer je de tijd hebt om te solliciteren naar deze droombaan. Vermoedelijk is dat tot 7 april, want zo lang zal de vacature online blijven. Mocht je zeker willen weten dat je op tijd bent, is het echter aan te raden zo snel mogelijk te solliciteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
JetBlue zoekt piloten; vliegervaring niet nodig
Sluiten