Metro
Metro Nieuws 4 mrt 2016 / 08:44 uur

ISO steunt actie tijdens de spits reizen studenten

Al zo’n 14.000 studenten hebben laten weten op maandag tijdens de spits te gaan reizen met de trein. Ze doen dit via een evenement op Facebook. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft vrijdag laten weten de actie te ondersteunen.

Met de actie protesteren de studenten tegen het plan van de NS om studenten te weren tijdens de spits door collegetijden aan te passen. De bedoeling is om 8 maart met zoveel mogelijk studenten in de trein te gaan zitten tijdens de drukste uren.

Derderangs treinreiziger

De actie op Facebook is donderdag van start gegaan. ,,Niemand verplicht studenten niet in de spits te rijden, en zeker niet de NS”, zegt ISO-voorzitter Linda de Nie. ,,Studenten zijn geen derderangs treinreizigers wiens reisrecht zomaar afgenomen kan worden. Veel studenten hebben ’s avonds baantjes of andere verplichtingen."

Studenten hebben ook op internet een petitie geplaatst. Daarin eisen ze dat ze in de spits mogen blijven reizen. De initiatiefnemers stellen dat de studenten na het afschaffen van de basisbeurs opnieuw worden gepakt. Vrijdagmorgen was de petitie al door zo’n 10.700 mensen getekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
ISO steunt actie tijdens de spits reizen studenten
Sluiten