Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 17 mrt 2016 / 08:53 uur

Hulplijn op borst geplakt om theorie-examen te halen

De wanhoop over het voortdurend falen voor het theorie-examen voor het rijbewijs doet soms vreemde dingen met een mens.

Een 30-jarige man uit Amsterdam probeerde op ingenieuze wijze een hulplijn aan te boren, maar helaas voor hem was het net niet ingenieus genoeg.

Verdikking

Een medewerker van het CBR vond dat de man zich wel erg opvallend gedroeg toen hij de examenzaal aan de Heerbaan in Breda inliep. De examinator zag een verdikking onder het shirt van de man en vertrouwde de boel niet. Hij deed een scan met een apparaat dat mobiele apparatuur kan detecteren en het apparaat sloeg tot twee keer toe uit bij de tafel waar de Amsterdammer aan zat.

De man werd verzocht de zaal te verlaten en de politie werd ingeschakeld.

Mobiele telefoon

Agenten ontdekten vervolgens dat de man een mobiele telefoon op zijn borst had geplakt. Vermoedelijk was de telefoon rechtstreeks verbonden met iemand die de Amsterdammer op afstand de antwoorden op de vragen voorzegde. Hoe de fraude precies heeft plaatsgevonden wordt nu onderzocht.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Breda. Daar is hij woensdag al gehoord over het feit waar hij van verdacht wordt, namelijk fraude. Aan het eind van de middag is de verdachte in verzekering gesteld door een hulpofficier van justitie. Hij zit nu nog vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hulplijn op borst geplakt om theorie-examen te halen
Sluiten