Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 31 mrt 2016 / 17:46 uur

‘Hagenaars vinden zoenende mannen maar niks’

Een meerderheid van de Hagenaars heeft geen enkel probleem met homoseksualiteit. Maar zoenen in het openbaar, dat is wat anders. Eén op de vier Hagenaars vindt het aanstootgevend als twee mannen in het openbaar zoenen. Dat blijkt uit het stadspanel van de gemeente Den Haag donderdag.

Er deden ongeveer duizend mensen mee aan het onderzoek. Verder is de kijk op homoseksuele mannen en lesbische vrouwen positief. Negen op de tien respondenten zijn van mening dat homoseksuele mannen en vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen.

Onder vuur

De vraagstelling in het onderzoek leidde vorig jaar tot kritiek van homobelangenorganisatie COC. Zo moesten respondenten reageren op stellingen als ‘Biseksuelen zijn er nog niet uit wat hun seksuele voorkeur is’ en ‘Seks tussen twee homoseksuele mannen vind ik walgelijk’. COC-voorzitter Arnout van Kooij was niet te spreken over de manier waarop de vragen gesteld werden.

Toch is Van Kooij tevreden met de resultaten. Tegen Omroep West vertelt hij: „We zijn er natuurlijk nog niet, maar ik heb nu wel het gevoel dat ik een homovriendelijke stad woon. Het is nog wel jammer dat een op de vier het aanstootgevend vindt als mannen op straat zoenen. Ik denk dat we meer voorlichting zouden moeten geven op scholen. En ook in de voetbalkantine moet nog wat werk worden verzet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hagenaars vinden zoenende mannen maar niks’
Sluiten