Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 28 mrt 2016 / 10:06 uur

Geslaagde crowdfundactie voor man na brand

De 44-jarige Misja Sterenberg uit Deventer raakte vorige week bij een verwoestende brand het overgrote deel van zijn bezittingen kwijt. Gelukkig was daar de hulp van het internet. Dankzij een crowdfundingactie kon er 12.000 euro voor de man worden opgehaald.

Crowdfunding

De actie werd gestart door de broer van Misja, Eric Sterenberg. Het slachtoffer bleek na de brand namelijk geen verzekering te hebben waardoor niks van de schade gedekt werd. Bij de verwoestende brand wist hij alleen zijn twee huisdieren en een rugzakje met spullen te redden. „Dat was voor ons reden om een crowdfundingsactie te starten”, zo vertelt Eric aan De Stentor.

Brandpreventie

Binnen drie dagen werd er al zoveel geld ingezameld dat het streefbedrag was behaald. Dat hield de mensen niet tegen om nog meer geld te geven voor het slachtoffer van de brand. „We sparen door, voor Misja. Maar niet alleen voor hem. Mocht er meer binnenkomen dan gaan we bekijken of we kunnen bijdragen aan betere brandpreventie in de binnenstad van Deventer. Zodat ongevallen als deze in de toekomst hopelijk voorkomen kunnen worden”, zo is te lezen op de pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geslaagde crowdfundactie voor man na brand
Sluiten