Mario Wisse
Mario Wisse Nieuws 4 mrt 2016 / 11:17 uur

Gemeente beboet gezin na vakantiefoto’s op Facebook

De Brabantse gemeente Bergeijk heeft een vakantie vierend gezin afgelopen jaar beboet voor ‘luxe schoolverzuim’. Foto’s van een wintersportvakantie op Facebook leidden Bergeijk naar een gezin dat hun kind thuishield van school om eerder op vakantie te kunnen gaan. De familie kan een boete van 400 euro tegemoet zien.

Streng

Dat staat te lezen in het Leerplichtjaarverslag van afgelopen jaar. Na een controle bleek het gezin op de dag van verzuim inderdaad op vakantie te zijn geweest. Volgens wethouder Frank van der Meijden van Onderwijs heeft de gemeente terecht opgetreden. „We hebben hoor en wederhoor toegepast en als het dan klopt, dan zijn we streng”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gemeente beboet gezin na vakantiefoto’s op Facebook
Sluiten