Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 23 mrt 2016 / 16:38 uur

Een derde twee jaar na ontslag nog geen baan

Een op de drie werknemers van een bedrijf dat failliet ging, zit twee jaar later nog steeds thuis. Vooral oudere mensen hebben grote moeite om weer een baan te vinden. In 2013 zijn 68.000 mensen hun baan kwijtgeraakt door een faillissement.

Leeftijd speelt grote rol

Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de overige werknemers (twee derde) ongeveer medio 2015 weer een baan vonden. Vooral de mensen onder de 30 jaar vonden sneller een baan. De ouderen daarentegen vinden minder snel een baan. Ouderen van 60 tot 65 jaar zijn over het algemeen langer werkeloos dan jongeren.

Vrouwen

Vooral de vrouwen komen minder snel aan een nieuwe baan. Dit geldt vooral voor vrouwen van 30 tot 45 jaar. Na een half jaar heeft 54 procent van de vrouwen een baan. Daartegenover staan de mannen met 58 procent.

Sector

De meeste ontslagen vielen in de handelssector. In 2013 gingen 8400 bedrijven failliet. Meer dan een vijfde daarvan zijn bedrijven in de handelssector. Andere sectoren zoals bouwnijverheid en de gezondheids- en welzijnszorg zijn daarna het meest getroffen.

https://twitter.com/SolliciterenTip/status/708658332891029504

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een derde twee jaar na ontslag nog geen baan
Sluiten