Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 19 mrt 2016 / 19:03 uur

Earth Hour: de wereld een uurtje in het donker

Zaterdagavond om 20:30 mogen overal ter wereld één uur lang de lichten worden gedoofd. Dit vanwege Eath Hour: het wereldwijde protest tegen de huidige klimaatveranderingen.

360 gebouwen

Tijdens het uurtje zullen 360 bekende gebouwen over de wereld hun lichten uitzetten. In Nederland waren dat vorig jaar onder meer het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, de Rotterdamse Euromast en de Domtoren in Utrecht. Verder zullen de Eiffeltoren (Frankrijk), het Colosseum (Italie), de Sagrada Familia (Spanje), het Koninklijk Paleis (Amsterdam), de Burj Khalifa (VAE) en de Space Needle (VS) weer op zwart gaan.

De Eiffeltoren tijdens de vorige Earth Hour in 2015

Het licht uit

„Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde”, zo schrijft het Wereld Natuur Fonds over het initiatief. Verder roepen ze iedereen op om op een ‘leuke, gezellige of intieme manier’ een uur in het donker door te brengen.

Tien jaar geleden werd Earth Hour voor het eerst gehouden, toen alleen nog in Australië. Inmiddels begint de actie altijd in Samoa en reist ze door 163 landen en 24 tijdzones, om ook weer op de eilanden in de Stille Zuidzee te eindigen. Nederland doet sinds 2009 mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Earth Hour: de wereld een uurtje in het donker
Sluiten