Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 25 mrt 2016 / 12:49 uur

Drie Nederlanders omgekomen bij aanslagen Brussel

Bij de aanslagen in Brussel, afgelopen dinsdag, zijn drie Nederlanders omgekomen. Dat maakt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vrijdagochtend bekend.

Het gaat om een vrouw aan Deventer, de 41-jarige Elita Weah. Ze was op het vliegveld van Zaventem toen er daar twee bommen ontploften. De familie kon geen contact met haar krijgen en zat lange tijd in onzekerheid, maar heeft inmiddels te horen gekregen dat Weah is overleden. De familie reist vandaag naar Brussel af om de vrouw te identificeren, meldt RTL Nieuws.

Ook een in Amerika wonende broer en zus zijn overleden. Sascha en Alexander Pinczowski waren op Zaventem toen de bommen afgingen. Naar verluidt zouden de twee met hun ouders aan de telefoon hebben gehangen toen het drama gebeurde. Plotseling werd de verbinding verbroken. Hun Nederlandse vader was na de aanslagen naar Brussel afgereisd om mee te helpen met de zoektocht.

Sascha en Alexander Pinczowski. Foto: ANP

Bedroefd

Het ministerie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de families van de slachtoffers ingelicht. Ook heeft het departement nauw contact met de nabestaanden en staat ze bij. De Belgische autoriteiten zijn op dit moment nog druk bezig met de identificatie van de overige slachtoffers van zowel de aanslag op het vliegveld als die op metrostation Maalbeek.Koenders is bedroefd door het nieuws. ,,Terrorisme kent geen grenzen en geen enkel mededogen.”

Nieuwe verdachte

Bij de aanslagen op het vliegveld van Zaventem en het metrostation Maalbeek kwamen dinsdag 32 mensen om het leven. Ook vielen er meer dan 260 gewonden, waarvan er nog 121 in het ziekenhuis liggen. De Belgische politie is nog druk bezig met het onderzoek naar en de jacht op de verdachten, waarvan er een aantal nog voortvluchtig zijn. Vrijdag maakten de Belgische autoriteiten bekend dat ze een nieuwe verdachte op het spoor zijn, de 28-jariger Syriër Naïm Al Hamed. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Parijs, in november van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Drie Nederlanders omgekomen bij aanslagen Brussel
Sluiten