Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 11 mrt 2016 / 09:20 uur

Dreumes valt van balkon, bewoners vangen hem op

Een 1-jarig ventje heeft ternauwernood een val van de vijfde verdieping overleefd. En dat allemaal dankzij buurtbewoners die adequaat reageerden toen ze het ventje aan een balkon zagen bungelen.

Balkon

Volgens Ifeng News vond het incident rond 15:00 uur plaats in de Chinese stad Dongguan. Een bewoner die het ventje zag hangen, schreeuwde om hulp: „Ik zat een beetje te relaxen op de eerste verdieping toen ik een kind hoorde huilen”, vertelt mevrouw Xu. „Ik keek op en zag een jongetje op de vijfde verdiepingen op een balkon zitten, met één been over de rand heen.”

Nadat Xu om hulp had geroepen, werd er snel gehandeld. In totaal verzamelden negen buurtbewoners zoveel mogelijk dekens, waarmee ze het jongetje op wilden vangen mocht hij vallen.

Terwijl de politie probeerde de deur te forceren die naar het balkon leidde, viel het ventje naar beneden. Gelukkig kwam hij in het geïmproviseerde vangnet terecht. De jongen werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, maar kwam er zonder verwondingen vanaf.

Buitengesloten

De oma van het ventje vertelde later dat ze met haar kleinzoon op het balkon aan het spelen was. Op de een of andere manier kreeg hij het voor elkaar de deur dicht te gooien, die oma vervolgens niet meer open kreeg.

De grootmoeder liet weten de buurtbewoners zeer dankbaar te zijn voor het redden van het leven van haar kleinzoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dreumes valt van balkon, bewoners vangen hem op
Sluiten