Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Doet HEMA ‘Pasen’ in de ban?

De HEMA-folder die vanaf deze week in de brievenbus ligt, zorgt wederom voor de nodige ophef. Nadat HEMA enkele weken geleden met verstopeieren in plaats van paaseieren was gekomen, lijkt het er nu op dat de oer-Hollandse winkel ‘Pasen’ helemaal in de ban doet. Op de folder staat namelijk ‘Vrolijk Voorjaar’ in plaats van ‘Vrolijk Pasen’.

https://twitter.com/i/status/709088828057915392

Waarom ‘Pasen’ geschrapt is? „Omdat mensen aanstoot nemen aan het woord Pasen”, aldus een woordvoerder van HEMA tegen GeenStijl, die naar het hoofdkantoor van HEMA stapte om verhaal te halen. Waarom mensen ‘Pasen’ aanstootgevend vinden, wordt niet duidelijk in het korte fragment dat GeenStijl online plaatste.

HEMA is regelmatig in opspraak. Het grootste verwijt dat de keten krijgt is dat het te veel op de multiculturele toer gaat en daarmee tegemoet komt aan de moslimgemeenschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.