Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 19 mrt 2016 / 21:56 uur

Dode en twee gewonden bij schietpartij Apeldoorn

Bij een schietpartij in Apeldoorn is een man om het leven gekomen. Twee andere slachtoffers, een man en een vrouw, zijn gewond geraakt. De schutter is op de vlucht geslagen. De politie heeft een zoektocht opgezet waarbij een helikopter en speurhonden worden ingezet.

De gewonde slachtoffers zijn met een traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. De schietpartij zou zaterdagavond rond zeven uur plaats hebben gevonden in een woning in de Houtsnijdershorst.

Vrouw had problemen met ex

Mogelijk is er een tweede dader bij betrokken, die buiten op de wacht heeft gestaan. Het is nog niet duidelijk wie de dader precies is.

Omwonenden melden tegen De Stentor dat de vrouw die gewond raakte, zwanger is. Ze is moeder van vier kinderen, en heeft problemen met haar ex-man. Ze zit daarom met haar nieuwe vriend in een beschermd wonen-project, aldus de buurtbewoners. De vrouw heeft lichte verwondingen, de gewonde man raakte zwaargewond.

De kinderen zouden op het moment van de schietpartij ook in het huis zijn geweest. Toen de eerste schoten vielen, heeft de vrouw de kinderen naar boven gebracht. Inmiddels zijn de kinderen op een veilige plek opgevangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dode en twee gewonden bij schietpartij Apeldoorn
Sluiten