Metro
Metro Nieuws 14 mrt 2016 / 14:20 uur

Deze bus komt maar een keer in het jaar langs

Busje komt zo, busje komt zo. Dat mag misschien zo zijn in Utrecht of in elke andere Nederlandse stad, maar in het Catalaanse dorpje La Torre d’Orista gaat er iets anders aan toe. Wie daar de bus mist, kan het halen van zijn afspraak op zijn buik schrijven. De eerstvolgende gaat pas een jaar later, schrijft de Spaanse krant El Periódico.

Al een jaar of tien zien de inwoners van La Torre d’Orista en vijftien naburige dorpen alleen op de eerste maandag van maart een bus passeren. Maar dat kan hen weinig meer schelen. De dorpelingen hebben – gelukkig – al lang voor eigen vervoer gezorgd om maar niet met de jaarlijkse bus te hoeven.

Je kan je afvragen waarom het busbedrijf nog steeds steevast blijft rijden. De reden is simpel: voor het geval er een groot bedrijf zich vestigt. Dan kunnen er gemakkelijk weer meer bussen gaan rijden.

Dienstregeling

Een plaatselijke journalist Jordi Freixa vertelt dat enkele jaren geleden een dorpsgenoot weleens een ritje wilde maken in de bus. Maar dat mislukte. Het busbedrijf had in die periode net de dienstregeling gewijzigd en had dat niet op tijd aangegeven.

De reiziger zag als gevolg de bus voor haar neus vertrekken. Te vroeg en helemaal leeg. Tja. Dat werd weer een jaar wachten. Gelukkig rijden de treinen en bussen hier in Nederland toch iéts regelmatiger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze bus komt maar een keer in het jaar langs
Sluiten