Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 27 mrt 2016 / 18:43 uur

Paasstorm op komst: windstoten tot 100 km/u

Heb je grote plannen op tweede paasdag? Wees gewaarschuwd! Weggebruikers moeten maandag rekening houden met harde wind. Vooral aan de kust worden zware windstoten verwacht, tot zo’n 100 kilometer per uur. In het Waddengebied mogelijk zelfs nog iets harder. Het KNMI heeft voor maandag dan ook code geel ingesteld voor het hele land.

Plannen

De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseert mensen die met een caravan of aanhanger rijden om hun reis zo te plannen dat de grootste windpiek – tussen 12.00 en 18.00 uur – vermeden wordt. ,,In de praktijk betekent dat vroeg vertrekken, dus vóór het hoogtepunt, of wachten en pas ’s avonds vertrekken”, aldus een woordvoerder zondag. ,,Op hoger gelegen wegdelen als bruggen, fly-overs en dijken is het risico om van de weg af te worden geblazen het grootst.”

https://twitter.com/KNMI/status/714146036269334528

De piek van de ‘paasstorm’ is maandag op het moment dat meestal veel vakantiegangers huiswaarts gaan en ook veel dagjesmensen nog op de weg zijn.

De buien zullen volgens Weeronline in hoog tempo over het land trekken en kunnen gepaard gaan met een klap onweer en hagel. Tussen de buien door laat de zon zich zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Paasstorm op komst: windstoten tot 100 km/u
Sluiten