Metro
Metro Nieuws 29 mrt 2016 / 16:30 uur

Campagnemanager Trump verdacht van mishandeling

De campagnemanager van Donald Trump zit vast voor geweldpleging. De 41-jarige Cory Lewandowski zou een vrouwelijke journalist hardhandig vast hebben gepakt.

Lewandowski meldde zich dinsdagochtend bij de politie in Florida, schrijft de Palm Beach Post. De politie had eerder op de dag een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Het incident vond plaats tijdens een persconferentie van de Republikeinse presidentskandidaat, op 8 maart.

Camerabeelden

Michelle Fields, een journaliste voor de conservatieve website Breitbart, liep achter Trump aan omdat ze hem wat vragen wilde stellen, maar werd hardhandig teruggetrokken door Lewandowski.Op camerabeelden is te zien hoe Lewandowski Fields vastpakt, en wegtrekt bij Trump.

Onschuldig

De Republikeinse presidentskandidaat blijft vooralsnog vierkant achter zijn campagnemanager staan. ,,Meneer Lewandowski is absoluut onschuldig”, zei de omstreden miljardair in een verklaring. ,,Hij zal zijn onschuld bepleiten en kijkt uit naar zijn proces. Hij vertrouwt erop dat hij zal worden vrijgesproken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Campagnemanager Trump verdacht van mishandeling
Sluiten