Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 22 mrt 2016 / 17:34 uur

Burgemeester Breda zegt sorry tegen twitteraar

Burgemeester Paul Depla heeft zijn excuses aangeboden aan twitteraar Ivar Mol. Bij de leraar stonden dinsdagmiddag drie agenten op de stoep na een tweet over de aanslagen in Brussel.

„Het was een vreselijk domme actie van de gemeente. Ik wist er niks van”, zegt de burgemeester tegen RTL Nieuws. „Ik heb Ivar gebeld om excuses aan te bieden.”

Mol is leraar en stuurde dinsdagochtend een tweet met de tekst: „Hoe geef je nog les als er in je klas door moslim kinderen geapplaudisseerd wordt?” Er werd aangenomen dat Mol deze kinderen zelf in zijn klas had, maar dat was niet het geval. Een paar uur later stonden er drie agenten aan zijn deur om verhaal te halen.

Intimiderend

Burgemeester Depla legt uit wat er is gebeurd: „De tweet werd opgepikt en besproken met de afdeling openbare orde en veiligheid. Die wilden kijken of dit speelde op een school in Breda.”

Depla beseft dat het bezoek van agenten verkeerd kan overkomen. „Dit komt intimiderend over. De vrijheid van meningsuiting staat voorop. Het had op een andere manier gekund, met bijvoorbeeld een telefoontje.”

Inmiddels hebben Mol en Depla elkaar gesproken. Mol zegt dat hij de burgemeester gelooft, ‘maar het blijft een bizar verhaal’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester Breda zegt sorry tegen twitteraar
Sluiten