Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 21 mrt 2016 / 14:30 uur

BREIN rolt groep uploaders op: prijzige schikking

Stichting BREIN heeft releasegroep 2Lions Team opgerold. Deze groep uploaders plaatste vele torrents op illegale websites zoals ThePirateBay, ExtraTorrent, en Demonoid. De groep moet nu duizenden euro’s betalen.

Schikking

Het totale bedrag dat de groep moet betalen, is 67.500 euro. BREIN maakt maandag bekend dat hierbij rekening is gehouden met de draagkracht van de personen in kwestie. Ook de website van het 2Lions Team is gesloten. Er staat nu alleen nog de volgende melding:

Schermafbeelding van de melding die de website van 2Lions Team nu laat zien.
Schermafbeelding van de melding die de website van 2Lions Team nu laat zien.

Torrents

De groep is verantwoordelijk voor het uploaden van duizenden titels zoals The Revenant met Leonardo DiCaprio, Gooische Vrouwen 2, en de televisieserie The Walking Dead. Sommige van deze titels werden meer dan 470.000 keer gedownload. 2Lions Team heeft alle torrents moeten verwijderen van websites waar zij actief waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BREIN rolt groep uploaders op: prijzige schikking
Sluiten