Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Brabantse snackbar komt met antismartphoneplacemat

Klanten die alleen maar op hun smartphone kijken en nooit meer een praatje met elkaar maken. Bij snackbar Kwalitaria in het Brabantse Best hebben ze daar genoeg van. Daarom heeft de zaak een antismartphoneplacemat bedacht met onderwerpen voor een goed gesprek.

„Geluid uit en stapelen maar, leg hier je telefoon neer”, staat in het midden van de placemat. Eromheen staan humoristische en serieuze vragen die het gesprek tussen klanten op gang moeten brengen: Zou je liever altijd naar knoflook ruiken of een vinger missen? Of: Zou je liever alleen maar kunnen fluisteren of schreeuwen?

„Als je hier op een drukke zaterdag langskomt, zie je alleen maar schermpjes van telefoons. Er wordt helemaal niet meer met elkaar gesproken”, zegt de bedrijfsleidster van Kwalitaria tegen Omroep Brabant. „Het is weer tijd voor een goed gesprek.”

‘Placemet’

De placemat heeft de naam ‘placemet’ gekregen, vernoemd naar de meest bestelde snack op het menu: het frietje met. „Een prima idee”, zegt een van de klanten over de placemet. „Toen er nog geen telefoons waren, konden we ook gewoon met elkaar praten tijdens het eten van een frietje in de snackbar.”

Telefoons worden niet helemaal verbannen uit de snackbar, wifi blijft gewoon beschikbaar. „Er komen hier ook zakenmensen die hun mail moeten checken, die mogelijkheid moet er blijven”, besluit de bedrijfsleider.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brabantse snackbar komt met antismartphoneplacemat
Sluiten