Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 29 mrt 2016 / 14:20 uur

Brabantse boerin vindt kop en huid van kalf in sloot

Boerin Marjan van Rooij deed maandag een heel nare ontdekking. De Brabantse vond de kop en huid van een van haar kalveren die ’s nachts gestolen werd, terug in een riviertje bij haar boerderij in Vlieren.

„Het dier is ter plekke geslacht, ongelooflijk. Wie doet nou zoiets”, schrijft Marjan bij de foto van het kalf die ze op Facebook plaatste. Er wordt door andere Facebookgebruikers vol afschuw op het beeld gereageerd.

https://www.facebook.com/447898245406285

Het kalf, dat pas een week oud was, werd zondagnacht gestolen uit de stal bij de melkveehouderij van Marjan en haar man. Maandagochtend vonden ze een deel van het kalf terug.

´Dit raakt me enorm´

„’s Ochtends stond het hekje van de stal open en misten we een kalfje”, zegt Marjan tegen het AD. „We hebben de sporen gevolgd, ik zag het kalfje drijfven. Mijn man heeft hem uit het water gehaald, naast het riviertje lag een plas bloed.”

Marjan en haar man hebben aangifte gedaan bij de politie en hopen dit nooit meer mee te maken. „Maar wat moet je? We kunnen geen hekwerk om ons hele bedrijf zetten." Het echtpaar Van Rooij heeft bij de melkveehouderij ook een vakantieboerderij. „Wij zijn heel open en mensen die hier komen, zijn erg enthousiast. En dan gebeurt er zoiets, dit raakt me enorm”, besluit de boerin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabantse boerin vindt kop en huid van kalf in sloot
Sluiten