Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 31 mrt 2016 / 18:15 uur

Boer raakt vee kwijt na ernstige verwaarlozing

Een veehouder in Noord-Brabant heeft afscheid moeten nemen van zijn 119 runderen omdat hij de beesten ernstig verwaarloosde. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag gemeld.

Om welk bedrijf het gaat, maakt de NVWA niet bekend. De 119 dieren zijn naar een andere locatie gebracht, waar ze wél de juiste (medische) zorg krijgen.

Verwaarlozing

De boer van de veehouderij maakte de ruimtes van zijn vee amper schoon, waardoor de runderen nergens een droge en schone plek hadden om te liggen. Ook ontbrak het de beesten aan medische zorg en goede voeding.

De veehouder werd al eerder gewaarschuwd en wordt sinds 2006 in de gaten gehouden. Vorig jaar werden al 19 runderen bij hem weggehaald. Omdat de boer daarna geen verbeteringen heeft aangebracht, is nu zijn hele veestapel bij hem weggehaald. Daarnaast moet hij ook opdraaien voor de verzorgingskosten van de dieren.

De inspecteurs van de NVWA werden tijdens de actie bijgestaan door de politie. Volgens de inspectie is dit het derde geval van ernstige dierenmishandeling deze maand. ,,Veehouders die hun dieren verwaarlozen doen dat meestal omdat ze door omstandigheden geen uitweg meer zien. Er is vaak geen opzet in het spel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boer raakt vee kwijt na ernstige verwaarlozing
Sluiten