Metro
Metro Nieuws 17 mrt 2016 / 15:00 uur

Bewijs voor twee verborgen kamers graf Toetanchamon

Je zou denken dat wetenschappers alles al hadden ontdekt, maar uit radarbeelden blijkt dat in het graf van de Egyptische farao Toetanchamon nog onontdekte ruimtes zijn. „We hebben twee extra ruimtes achter de grafkamer gevonden”, kondigde de Egyptische minister van Antiquiteiten Mamdouh el-Damaty donderdag in Caïro aan.

Achter een van de wanden zouden zich metalen of organische materialen bevinden. De opnames van een Japanse expert zijn echter niet helemaal eenduidig. Nieuwe metingen in het Dal der Koningen, waar de graftombe zich bevindt, moeten later deze maand opheldering brengen. Daaruit kan volgens Damaty de ‘ontdekking van de eeuw’ voortkomen.

De Britse archeoloog Nicholas Reeves kwam vorig jaar met de theorie over onontdekte ruimtes in het graf. Hij speculeerde dat daar koningin Nefertiti zou kunnen liggen, een van de stiefmoeders van Toetanchamon van wie een wereldberoemde buste in Berlijn staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewijs voor twee verborgen kamers graf Toetanchamon
Sluiten