Metro
Metro Nieuws 28 mrt 2016 / 15:00 uur

België laat terreurverdachte vrij, gebrek aan bewijs

De Belgische autoriteiten hebben terreurverdachte Fayçal Cheffou vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijs. Dat meldt het federaal parket zondag.

Cheffou werd donderdagavond gearresteerd, vlak voor de kantoren van het Federaal Parket. Volgens Belgische media zou Cheffou de derde verdachte van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem zijn, maar schijnbaar is daar nu te weinig bewijs voor. Wel is inmiddels duidelijk dat Cheffou geen onbekende is. Zo ronselde hij volgens de Belgische zender VRT vluchtelingen in een kamp in Brussel, waar hij zich in een reportage voordeed als medecoördinator van het kamp.

Het parket gaf zondag videobeelden vrij van de vooralsnog niet-geïdentificeerde verdachte van de aanslag op het vliegveld. Van de video was al vrij snel na de aanslagen een stilstaand beeld verspreid. De politie vraagt mensen die de man herkennen contact op te nemen. Het dodental van de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro liep zondag verder op, tot 35. Vier mensen overleden in ziekenhuizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
België laat terreurverdachte vrij, gebrek aan bewijs
Sluiten