Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 16 mrt 2016 / 21:42 uur

Bekent Joran van der Sloot hier de moord op Natalee?

Op allerlei Amerikaanse media doken woensdag beelden op van een kort, maar openhartig interview met Joran van der Sloot. Het gaat om een gesprek met de Nederlandse misdaad verslaggever Jon van den Heuvel en het lijkt erop dat Joran, die momenteel vastzit in Peru, alles bekend. Tot aan de moord op Natalee Holloway op Aruba in 2005. Is dit dé bekentenis?

Op de beelden die zijn gemaakt in de extreem streng bewaakte Challapalka-gevangenis, is te zien hoe de Nederlander opnieuw spreekt over de verdwijning van de Amerikaanse studente. In 2005 verdween Natalee spoorloos op Aruba. John liet woensdagavond aan RTL Boulevard weten dat het om een zogeheten teaser van beelden gaat, die eerder zijn verkocht aan Amerika. De beelden zijn alleen voortijdig gelekt en de misdaadverslaggever wil dan ook nader onderzoek doen, voordat hij met meer informatie komt.

‘Altijd tegen Justitie gelogen’

Het Amerikaanse Radar Online pakte onder andere woensdag flink uit met de video. Joran houdt dan ook geen blad voor de mond. „Ik heb tegen Justitie altijd gelogen, nooit de waarheid verteld. Ik heb 101 verhalen kunnen verzinnen”, vertelt hij onder andere. „Ik heb verhalen kunnen verzinnen. Een deel van mij… Toen ik jonger was vertelde ik ook niets. De politie heeft nooit geweten wat ze moesten vragen. Ik denk dat het het slechtste politie-onderzoek was dat ooit heeft plaatsgevonden. Zelfs die rechercheurs vanuit Nederland…” Vervolgens vraagt John of het over de zaak-Holloway gaat en het antwoord van Joran hierop is: „Ja, ja, ja, ik was gewoon schuldig en dat accepteer ik.”

Joran van der Sloot zit momenteel een straf uit in de Peruaanse gevangenis voor de moord op de eveneens Peruaanse studente Stephany Flores. Zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba is nog altijd een raadsel. Het gehele interview met Joran zal in een special op 14 april te zien zijn op RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bekent Joran van der Sloot hier de moord op Natalee?
Sluiten