Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 31 mrt 2016 / 06:55 uur

‘Behekst’ jongetje knapt langzaam weer op

Het jongetje Hope werd vorige maand alleen, uitgemergeld en onder de wormen in Nigeria gevonden. Zijn ouders lieten hem achter op straat omdat ze dachten dat hij behekst was. De Deense hulpverleenster Anja Riggren Lovén vond het jongetje. Ze gaf hem water, wikkelde hem in een doek en bracht hem naar het ziekenhuis. Foto’s van Hope gingen de wereld over. Inmiddels knapt het jochie langzaam op.

Een maand nadat het Nigeriaanse jongetje werd gered, ziet hij er een stuk beter uit. Dinsdag plaatste Lovén een foto van Hope en haar man op Facebook. „Ik stond toevallig op de foto, maar we hebben Hope met zijn allen gered”, schrijft ze.

My hero is the father of my son David Emmanuel Umem 💚🇳🇬 My hero is also my best friend and David´s long time friend:…

Gepostet von Anja Ringgren Lovén am Dienstag, 29. März 2016

Duizenden kindjes

Lovén richtte drie jaar geleden een stichting voor verwaarloosde kinderen op: The African Children’s Aid Education and Development Foundation. In Nigeria en andere Afrikaanse landen worden duizenden kinderen in de steek gelaten en soms zelfs gedood omdat hun familie denkt dat ze behekst zijn. Met haar stichting wil Loven deze kinderen een toekomst bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Behekst’ jongetje knapt langzaam weer op
Sluiten